Mån tis och onsdag vecka 51 Arken

Vi kan väl börja med att säga God Jul!
 
Nu är det sista veckan innan jul och en del barn börjar på sina julledigheter.
 
I måndags hade vi pysselstund inne på avd. Arken och vi gjorde fina julkort av papper, socker och olika klistermärken/bokmärken.
 
 
 
 
 
Några av barnen gjorde flera olika julkort som de kommer få med sig i sin röda julpåse. Alla barnen hinner dock inte göra allt pyssel pga att barnen har olika tider på förskolan.
Innan maten hade vi den näst sista julberättelsen då "herdarna" kom och hälsade på jesusbarnet.  
 
Igår (tisdag) var det dags för barnen på Arken att pynta granen. De tyckte barnen var roligt nu står den grön och grann i stugan. Sen gick vi ut och lekte i snön, den som finns kvar ute. Innan maten hade vi sista delen av julberättelsen då de "tre vise männen" kom. De hade med sig tre olika gåvor till jesusbarnet. Kom gärna in och titta i vår öppna spis.
 
Idag onsdag var det den stora dagen då det blir julbord, tomte och julklappar. På morgonen när barnen sitter och äter frukost kommer det en tomte och smyger förbi utanför fönstret och vinkar in till barnen. Detta var det några barn som senare återberättade under maten att tomten vinkade utanför fönstret.
 
Sen samlades alla barnen ute vid den öppna spisen och det blev väntan på Tomten innan tomten hade kommit så sjöng vi lite olika julsånger.
 
 
Tomten på ingång.
 
 
 
Äntligen kom tomten och han hade med sig en jättestor julklapp till Prästgårdens förskola och i julklappen låg det fyra påsar, två till vardera avdelning.
 
Nere på Arken fick vi två stycken dockor och tre stycken bilar några pussel och lite mera mat/frukt till vårt kök.
 
Tack snälla tomten.
 
Nu hoppas vi att ni alla får en bra jul och ett gott nytt år!
 
Glada julhälsningar personalen.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

prastgardenryssby.blogg.se

Hejsan! I denna bloggen kommer vi pedagoger på Prästgårdens förskola att dela med oss vad som händer ute hos oss i Ryssby. Välkomna!

RSS 2.0