Planering V.49

 

Veckans planering på Prästgårdens förskola se ut såhär:

 

 

Arken:

 

Måndag: Lucia-övning

 

Tisdag: Julberättelse :Ängeln Gabriel kommer

 

Onsdag: Dans runt granen, Julberättelse :Kungen  

 

Torsdag: Baka lussekatter

 

Fredag: Fruktgodis, Lucia-övning

 

 

Duvan:

 

Måndag:  Lucia-övning, vi tänder första adventsljuset

 

Tisdag:  Julpyssel, Julberättelse :Ängeln Gabriel kommer

 

Onsdag: Gymnastik Julberättelse :Kungen 

 

Torsdag: Kyrkans barntimme

 

Fredag: Fruktgodis , Lucia-övning

 

 

Torsdag och Fredag V.48 Duvan och Arken

Igår torsdag så gick Gunilla med  Duvans avd. till Camilla på kyrkans barntimme. Där hade Camilla förberett för lite julgranspyssel som barnen fick tillverka. Sedan berättade Camilla en saga för barnen.
 
Idag fredag så gick Duvan och Arkens avd. tillsammans på adventssamling till kyrkan. I kyrkan sjöng vi tillsammans med Ryssby förskola, och vi sjöng "Blinka lilla stjärna och Det lilla ljus jag har". Det var jätteduktiga barn som sjöng mycket vackert. Efteråt så gick vi tillbaka till Prästgården och där bjöd vi på adventsfika för alla som kunde, även de som var lediga var inbjudna. Det var jättetrevligt att det var så många som kom, det var både mormor och morfar ,farfar och farmor.
 
              
 
Efter all god fika så gick Mia och Duvans avd. ut och lekte på gården. Emma och Louise och Arkens avd. stannade inne för att måla en stjärna till granen.
 
 
Vi vill önska er alla en härlig och trevlig första advent.
 
 
 
 
 
    
 
 
 
 

Torsdag Arken v 48

 Hej!
 
Idag har vi på Arken fixat inför jul. Vi har målat glasspinnar i grön färg som vi senare kommer att göra en fin julgran av, det blir Arkens adventskalender.
 
         
 
 
 För varje dag kommer vi att öppna dagens lucka och där i kommer det att stå dagens aktivitet.
 
 
 
Sen gick vi ut och lekte på gården och matade fåglarna med bröd.
 
Imorgon ska vi sjunga i kyrkan. För de barn som kommer direkt till kyrkan så samlas vi klockan 8.30.
 
Ha en fortsatt bra torsdag!

Måndag Tisdag Onsdag Duvan V.48

              I måndags hade vi utelek på förmiddagen tillsammans med Arkens avd, Duvans personal planerade julpyssel som vi ska börja med snart.
 
I tisdags så gick Gunilla och Maria till simhallen med fyra barn, där de badade och plaskade i vattnet. De berättade att de hade haft jätteroligt på badet när de kom tillbaka.
 
          
 
Mia och de barn som var kvar på förskolan började förbereda apelsiner som vi ska stöpa adventsljus i. Barnen fick trycka in hela nejlikor i apelsinskalet. Efter en stund så kände vi att det doftade lite "jul" från apelsinen, åh vad härligt kommenterade några av barnen.
 
                        
 
Idag onsdag hade vi "Himmelbitar" och det kan ni läsa om här (klicka på här).
 
Efter att vi hade fått lyssna på "Himmelbitar" så fick halva gruppen gå ut och leka medans den andra halvan fick börja med ljusstöpningen, sedan bytte vi grupp så att alla fick vara med på ljusstöpningen.
 
            
 
 
 
 

Måndag tisdag och onsdag Arken vecka 48

 Hejsan!
 
I måndags var vi ute alla tillsammans och lekte med Arkens personal, vi hade Hanna K som vikarie då Emma hade semester.
 
Igår (tisdag) hade vi sagostund tillsammans med vår vän Ugglan Magnus och sen fixade vi det fint i huset med julgardiner och fina ljus i fönstrerna. Under tisdagen hade vi Hanna K som vikarie då Jennie och Emma hade semester.
 
Idag onsdag har vi haft Himmelbitarna då Jennie frågade barnen vad de tänker på när de hör ordet JUL. Förslagen blev bla. julklappar, tomte, snö och Jansons frestelse. 
 
 
                                      
 
 
Vi kom också även fram till att vi firar något på julafton, vår hemliga vän (Jesus) som fyller år på julafton. Sen sjöng vi "Det lilla ljus jag har" och "Blinka lilla stjärna" som vi även ska sjunga på fredag i kyrkan.
 
Efter himmelbitarna gick vi och satte oss vid bordet och gjorde fina adventsljus med lim och glitter.
 
       
 
Ha en fortsatt fin vecka!

Extra för vecka 48

Hej!
 
Ville påminna er om att nästa vecka är det bad för några av barnen som går på Duvan.
 
Sen tänkte jag påminna er om att på fredag är det adventsfirande i kyrkan klockan 8.30. Barn som är lediga är välkomna med föräldrar. Efteråt är ni välkomna ner till oss på förskolan för lite fika.
 
Tack för denna vecka och trevlig helg!
Mvh Personalen

Duvan och Arken torsdag och fredag V.47

             Igår Torsdag så var Duvans avd först på kyrkans barntimme och denna gång så blev det mycket fri lek. Därefter så gick Arken och Duvan tillsammans till kyrkan. Vi övade adventsssånger tillsammans med Ryssby förskola`s barngrupp. Sånger som vi sjöng var "Det lilla ljus jag har" och "Blinka lilla stjärna" och Bitte spelade vackert på gitarr till sångerna.
                                                           
 
Idag fredag så passade denne lille killen på att rutcha ner för rutchkanan, några barn lekte med lego och några andra barn lekte med bondgårdsdjuren.
                                   
 
Sedan så  gick Duvan och Arkentillsammans på utflykt till Hembygdsparken. När vi kom fram så bjöd Louise på frukt och sedan sa hon att vi skulle leka 3 lekar. Först så lekte vi Pomperipossa och några av barnen fick också vara häxan som trollade bort ett "trollbarn". Sedan lekte vi Björnen sover och sista leken vi lekte var Törnrosa, barnen tyckte lekarna var roliga och vi sa att vi ska leka dessa lekar flera gånger.
                                   
 
När vi kom tillbaka till förskolan så fick fyra barn följa med Mia till "miljöstationen" för att sortera våra tidningar och mjölkkartonger. När vi kom fram så var det väldigt spännande för de stora kontainrarna skulle bytas ut för det var fullt i de andra kontainrarna. Så vi fick se när de nya sattes på plats. men efter en stund så kunde vi få börja sortera våra tidningar och mjölkkartonger.
                 
 
Nu vill vi önska alla barn och föräldrar en trevlig helg.

Matsedel vecka 48

 
Hej!
Denna veckan var sista veckan som jag hade en praktikant i köket.
Det har varit roligt att har henne här och hon har varit till stor hjälp.
Men nästa vecka blir allt som vanligt igen.
Ha en trevlig helg!
/ Hanna
 
Vecka 48
 
Måndag: Korvstroganoff, ris
 
Tisdag: Köttfärslimpa, sås, potatis
 
Onsdag: Pastagratäng m. skinka
 
Torsdag: Fisksoppa
 
Fredag: Kycklingpaj
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Duvan Måndag Tisdag och Onsdag V.47

              I mådags så var Duvans avd. ute på vår gård och lekte tillsammans med Arkens avd. Det var sandlådelek där det bakades fina sandkakor, några barn rutchade ner för roliga rutchkanan och några rodde i vår båt.
 
På tisdag var det några barn som ritade "MANDALAS", mönster som barnen fick färglägga. Mandalas är en av världens äldsta och mest utbredda uttrycksformer, och när barnen började färglägga så märkte man hur lugnet sänkte sig i takt med att koncentrationsförmågan och kreativiteten ökade. Det blev jättefina teckningar med härliga färger.
                                                       
 
 
 
Sedan gick vi på sagostund till biblioteket, där fick vi höra om tre sagor och den ena handlade om "Gumman och pannkakan". Barnen tyckte det var roligt och kommenterade att det var rim i sagan. När vi var på biblioteket så passade vi på att låna lite nya böcker, och barnen hittade många spännande böcker att låna.
                                  
 
Idag onsdag har vi haft gymnastik och vi hade en liten motorikbana, kullerbytta, hoppa i rockringar, åla mellan bänkar under madrass, gå balansgång och sedan lekte vi "pomperipossa" där barnen också fick vara "pomperipossa". Vi hade sedan en härlig avslappning till Bach Air.
 
                   
 
Efter dagens lunch så läste vi boken om "Emilia på gymnastik", därefter fick barnen rita sig själv och något som vi gjort på gympan som de tyckte var roligt.
                    

Arken vecka 47 mån, tis och ons.

Måndag har vi som vanligt utelek på vår fina gård tillsammans med Duvans barn och Duvans personal de hade även extra hjälp av vår vikarie Hanna Karlsson.
 
 "Mamma pappa jag kan"
Vi uppmuntrar barnen att klä på sig själva.
 
Arkens personal har haft planering då det planeras för första advent och julens alla aktiviteter.
 
Igår (tisdag) var vi uppe i skolan på biblioteket och lämnade böcker och lånade nya böcker. Barnen får vara delaktiga och titta och låna böcker tillsammans med oss pedagoger, de får även bära fram böckerna till bibliotekariern.
Efter att vi lånat nästan 20 böcker så får man klä på sig igen och gå tillbaka till gården där vi gräver och leker tillsammans i sandlådan och åker i vår båt. Idag serverade Hanna i köket fisk med frasigt täcke och gott potatismos detta är något som barnen uppskattar väl.
På eftermiddagen har vi även lite aktviteter som att göra fina tavlor som hänger i vårt fönster i matrummet, pussla eller att läsa en bra bok.   
 
    
                                      
"Jag kan själv"
 
Idag (onsdag) har vi haft spännande gymnastik uppe i skolans gymnastiksal. Vi hade idag hinderbana där barnen har fått åla, krypa hoppa och sparka boll i mål men innan hinderbanan började fick vi alla springa runt i salen och värma upp.
 
 
 
 
 
 
Åla och krypa under madrass och genom tunneln.
 
 
Hoppa från trampolin och sparka bollen i mål.
 
Har en fortsatt trevlig onsdag och ta hand om varandra!
 
 
 
 

Onsdag vecka 47

Hej alla som är inne och tittar här på vår blogg!
 
Det börjar bli många som kommer in och läser om vad som händer på Prästgårdens förskola! Trevligt!
 
Det kommer att vara så här att inläggen kommer att bli mest på onsdagar och på fredagar. Har vi tid kommer det även att bli på de övriga dagarna också.
 
Onsdagarna kommer vi att skriva om vad som har hänt under de tre första dagarna i veckan och övrig information, på fredagarna kommer det att stå om de andra två dagarna. Vi kommer även att lägga ut som vi gjort innan på fredagarna matlistan och planeringen för veckan som kommer.
(Man kan alltid se föregående inlägg genom de olika kategorierna vi har till vänster.)
 
Vi kommer inte att skriva ut barnens namn på bloggen det har vi bestämt gemensamt i personalgruppen.
 
Hoppas att ni gillar inläggen som kommer in och att ni får se vad som händer här hos oss.
 
Varma hälsningar personalen.
 
 
 
 
 
 

Planering vecka 47

Veckans planering på Prästgårdens förskola se ut såhär:
 
Arken:
 
Måndag: Utedag
 
Tisdag: Biblioteket
 
Onsdag: Gymnastik
 
Torsdag: Baka ny lera
 
Fredag: Hembygdsparken
 
Duvan:
 
Måndag: Utedag
 
Tisdag: Sagostund på biblioteket
 
Onsdag: Gymnastik
 
Torsdag: Kyrkans barntimme
 
Fredag: Hembygdsparken

ADVENTSFIRANDE

 Hej fredagen den 30/11 kl.8.30 är det adventsfirande i kyrkan. Alla barnen är välkomna och även de barn som är lediga får komma med sina föräldrar. Efter adventsfirandet i kyrkan är alla varmt välkomna till Prästgårdens förskola på adventsfika.  
 
 

Torsdag och fredag V.46

      Hejsan igår torsdag skulle Arken gå till Hembygdsparken men istället firade vi en flicka som fyllt 2 år. Sedan gick vi till återvinningen där barnen fick sortera mjölkkartonger och dylikt. Sedan tog vi en promenad förbi Brandstationen och såg Ryssby`s brandbil.
Duvans barn gick till Camilla på kyrkans barntimme där Camilla berättade om "Paradiset". Sedan fick barnen ta med sig hem sina olika alster från utställningen.
 
Idag fredag har vi alla lekt tillsammans på avd. Arken. Först började vi med dagens aktivitet "Nalle rockar loss" och då tog vi fram våra 2 små gitarrer som barnen "rockade loss" med. Sedan blev det god fruktstund med banan och päron.
 
                                        
 
Därefter så gick vi ut och idag var det både blött och lite kyligt, vantar och mössa åkte på. Några barn grävde i sandlådan och några gick till rutchkanan. Efter en stund tog vi fram vår lärplatta där fick barnen titta och lyssna på olika fåglar som barnen ville höra, Blåmes, Rödhake, Fiskmås, Gröngöling sedan ville barnen höra Ormvråkens läte. Man kan lyssna på olika fågelläten (parningsljud och varningsljud).
 
                                                         
 
Helgens tips, ladda ner Appen Krax så kan ni lyssna på fåglarna tillsammans med era barn hemma.
 
Trevlig helg önskar vi er alla.

Matsedel veckan 47

Hej!
Här kommer nästa veckas matsedel
 
Måndag: Korvgryta, ris
 
Tisdag: Fisk m. frasigt täcke, potatismos
 
Onsdag: Kålpudding, sås, potatis
 
Torsdag: Köttgryta, ris
 
Fredag: Pizza
 
Trevlig helg!
// Hanna
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

DUVAN Måndag, Tisdag, Onsdag v.46

            
Måndag hade vi utedag tillsammans med Arkens barn, de krattade löv och några cyklade och några åkte rutchkana.
 
På tisdag gick Mia och Maria tillsammans med fyra barn till vår simhall, för att bada. Här är en bild på oss när vi är på väg till badet.
 
Här har vi sjöjungfrun Maria som kör runt de skrattande barnen på  vattenleksaker.
 
 
Åh va härligt att få åka rutchkana, det killade nog i magen, för barnen skrattade så härligt.
   
                            
       
"Titta jag häller vatten i hinken från vattenkannan".
 
 
Idag onsdag har vi haft "Himmelbitar" tillsammans med Arken, det kan ni läsa om här . Vi har även haft födelsedagskalas för en femåring, som vi firade med 5 tända ljus i vårt födelsedagståg. Sedan fick alla barn fruktsallad och glass.
     

Måndag, tisdag och onsdag vecka 46

Hejsan!
 
Hur har veckan sett ut på Arken?
 
I måndags hade vi utedag tillsammans med Duvan då Duvans personal var inne och planerade och utväderade. Vi lekte ute i bland löven och alla cyklarna.
 
Igår hade vi samling inne på vår blåa matta där höll Louise i "Gubben höst-samling" barnen satt lugnt och stilla när de lyssnade på vad som skulle hända med farbrorn.
 
Louise berättar om "Gubben höst"
 
Idag har vi haft en storsamling tillsammans med Duvan då Jennie höll i Himmelbitarna. Jennie berättade om "De fem brödbitarna och de två fiskarna" om hur de kunde räcka till alla 5000 personerna som var där och lyssnade på Jesus. Barnen smakade på brödet och tyckte det var häftigt hur det kunde räcka till alla.
 
 
 
Barnen väntar på Himmelbitarna.
 
Vi pratade om att vi alla kan testa att fråga Gud om hjälp ibland - vem vet, han kanske kan hjälpa dig att hitta den borttappade nallen?!
 
 
 
Jennie dramatiserar Jesus. 
 
Här är bröd och fiskar som de fick dela på.
 
Imorgon ska vi gå iväg till hembygsparken och då behöver barnen ha bra med kläder på sig även vantar, halsduk och en varm mössa.
 
Ha en glad onsdag!!
 
 
 
 
 

Praktikant

 
Hej!
Vecka 46 och 47 kommer jag att ha en praktikant i köket.
Hon heter Jenny Kalebsson och går andra året på Ryssby Gymnasiet.
Hon ska hjälpa mig både i köket och i städet.
 
Ha en trevlig dag!!
MVH Hanna
 
 
 
 
 
 

Vecka 46

Hejsan hoppas alla har haft en bra helg!
 
Veckans planering på Prästgårdens förskola se ut såhär:
 
Arken
 
Måndag: Arkens personal är ute med alla barnen på förskolan då Duvans personal planera och utvädera.
 
Tisdag: Sagostund med ugglan Magnus, Gubben höst.
 
Onsdag: Himmelbitarna
 
Torsdag: Promenad till hembygdsparken
 
Fredag: Nalle rockar loss
 
Duvan
 
Måndag: Duvans barn är ute och leker med Arkens personal och barn.
 
Tisdag: Några barn går iväg och badar. De andra pratar om fåglar och lägger ut fågelmat i vårt fågelbo.
 
Onsdag: Himmelbitarna nere hos Arken
 
Torsdag: Kyrkansbarntimme "Paradiset"
 
Fredag: Nalle rockar loss
 
Hoppas ni alla får en bra vecka!

Påminnelse

Hej
 

- Vi vill bara påminna om att vi vill ha in Julledigheterna.

- På Lördag den 10 November är det familjefest uppe i Församlingshemmet. Där kommer det att  vara en utställning av det som barn har gjort under kyrkans barntimme. Kl: 13,30

- Den 28 Januari har vi STÄNGT på förskolan då det är planeringsdag. (Detta datum har vi meddelat innan.)

 

Fredag veckan 45

Hejsan!
 
Idag skulle vi haft "Nalle Rocka Loss" men istället gjorde vi fina Farsdag kort till på söndag.
Farsdagkortet var gjort som en fin slips, nere på Arken så tussade barnen små silkestussar och limmade fast på slipsen. Efter att barnen gjort sina slipsar färdiga så målade vi vår pumpa som vi gjorde i onsdags (se gärna inlägget om detta. Pumpa)Den står numera i vår öppna spis.
 
 
 
 
Uppe på Duvan så fick barnen klippa ut sin slips och färglägga den.
 
Efter att båda avdelningarna var klara med sina farsdag kort så träffades vi tillsammans i hallen och klädde på oss kläderna och gick ut.
 
 
 
 
 
 
 
Vi uppmannar barnen till att klä på sig själva för att de ska bli starka och självständiga.
 
Trevlig helg!!
 
 
 

Maten Vecka 45

Veckans mat: Stuvade makaroner och falukorv är alltid uppskattat.
Den grekiska fiskgratängen med fetaost tyckte de flesta om.
Även kycklinglasagnen var omtyckt av barnen.
 
Trevlig helg!
Mvh Hanna

Matsedel v. 46

Måndag: Pasta, kasslersås
 
Tisdag: Risgratäng m. kyckling
 
Onsdag Elsas önskemat: Spagetti, köttfärsås
 
Torsdag: Fisk m. ägg och persiljesås, potatis
 
Fredag: Potatisgratäng m. falukorv
 
 

v 45 Torsdag

Hej!
 
Idag har vi på Arken haft rörelsetajm med avslappning efteråt. Bland annat rörde vi oss till "Huvud, Axlar, Knän och Tån" "Vinka med tåna" och som avslappning låg vi på den blå mattan till "Jag vill va en fjäril".
 
På Duvan har vi varit och hälsat på i kyrkan och lyssnat på Camilla. Hon berättade om kyrkan och vilka som jobbar i kyrkan. Hon berättade vad boken som det står olika sånger i heter. Psalmboken. Och ur den sjöng vi "Måne och Sol".
 Efter det gick vi till församlingshemmet och gjorde fina tummavtryck.
 
Camilla pratar om kyrkan.
 
Vi gör tummavtryck.
 
 
Såhär fina blev tummavtrycken.
 
 
 

Måndag, tisdag och onsdag

  Hejsan!
 
Nu har det blivt uppehåll i några dagar men här kommer lite ny information om vad som händer på Prästgårdens Förskola i Ryssby.
 
Aktiviteter på avdelningen Arken:
 
Måndag har vi varit ute och lekt tillsammans med alla barnen från Duvan och även med Duvans personal, då Arkens personal har haft planering och utvärdering.
 
Under tisdagen började ett nytt barn att skolas in på arkens avdelning och då hälsa vi den nya familjen Välkomna.
Vi hade då en liten sångstund inne på vår blåa matta med en hemlig påse i påsen gömdes det både hårda och mjuka saker. Sen var vi ute och lekte på gården.
 
Idag har Arken gjort en fin pumpa av hönsnät, tapetklister och papper. Den kommer vi senare att sätta i vår öppna braskamin men först måste vi måla pumpan i orange fin färg tillsammans med barnen.
 
 
Här limmar barnen på tapetklister
 
Nu är det bara lite orange färg som fattas.
 
 
Aktiviteter på avdelningen Duvan:
 
Måndag så lekte vi tillsammans med Arkens barn och med våra fröknar från Duvan. Det var väldigt blött ute men det fungera ändå.
 
Under tisdagen hade vi lite olika aktiviteter då några barn var uppe och badade i skolans bassäng tillsammans med Maria och vår vikarie Hanna K.
De barn som var kvar på förskolan gick upp till biblioteket och lånade nya böcker och sedan smög de över till sagostunden. Där berättades lite olika sagor som, "Sagan om pannkakan" och  "Bortbytingen" mfl.
 
 
På biblioteket kan man sitta ner och läsa en bra bok.
 
Idag har Duvan varit upp på skolan och haft gymnastik. När man har gympa så är det bra att värma upp innan, då fungera det bra att springa runt i den stora gymnastiksalen men man måste springa på ett långt led bakom fröken. Under uppvärmningen så sprang vi till "Jag vill röra på min kropp" och "När jag gick på stan".
 
Sedan hade vi lite motorik övningar som att krypa genom vår blåa tunnel, rulla på en matta och bära rispåsarna på olika sätt, huvud axel, ryggslut mage m.m.
Som avslutning körde vi springråttorna som barnen tycker var roligt. Efter att man haft gymnastik få man gå och duscha och byta om.
 
Krypa genom tunneln.
 
Ha en fortsatt bra Onsdag!!
 

Matsedeln 45

.  Matsedeln veckan 45
 
Måndag: Stuvade makaroner med falukorv
 
Tisdag: Tacos
 
Onsdag: Grekisk fiskgratäng med ris
 
Torsdag: Köttfärssoppa
 
Fredag: Kycklinglasagne
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vecka 45

Arken
 
Mån: Arkens personal planera och Duvans personal tar hand om barnen.
Tis: Sångstund och vi får ett nytt barn som skolas in.
Ons: Vi gör en pumpa.
Tors: Rörelsetajm med musik och avslappning
Fre: Nalle rockar loss
 
Duvan:
 
Mån: Utedag tillsammans med Arken
Tis: Bad för några barn och de andra går på sagostund.
Ons: Gymnastik
Tors: Kyrkans barntimme
Fre: Nalle rockar loss
 
På fredag är Mia-Maria ledig.
Personalen har personalmöte på torsdag.
 
 
 
 
Vi är ute varje dag och leker i vår fina ute miljö .
 
OBS Ta med varma kläder
 
Ha en bra helg!

Torsdag och fredag

  Hej
I går torsdag var hela personalen på kurs i Ljungby. Barnen hemma på förskolan passade på att baka Hallowenråttor till höstdiscot. Barnen fick på så vis vara delaktiga genom att mäta och forma sina råttor. Somliga passade även på att provsmaka lite smet, det fanns några avslöjande smutsiga munnar efter aktiviteten.
 
 
 
 
 
 
Under fredagen var det dags för höstdisco. Vi dansade och rockade loss till Mojje. Vi avslutade denna fest med att äta våra godisråttor och dricka lite saft.
 
 
 
 

prastgardenryssby.blogg.se

Hejsan! I denna bloggen kommer vi pedagoger på Prästgårdens förskola att dela med oss vad som händer ute hos oss i Ryssby. Välkomna!

RSS 2.0