Duvan Måndag Tisdag och Onsdag V.47

              I mådags så var Duvans avd. ute på vår gård och lekte tillsammans med Arkens avd. Det var sandlådelek där det bakades fina sandkakor, några barn rutchade ner för roliga rutchkanan och några rodde i vår båt.
 
På tisdag var det några barn som ritade "MANDALAS", mönster som barnen fick färglägga. Mandalas är en av världens äldsta och mest utbredda uttrycksformer, och när barnen började färglägga så märkte man hur lugnet sänkte sig i takt med att koncentrationsförmågan och kreativiteten ökade. Det blev jättefina teckningar med härliga färger.
                                                       
 
 
 
Sedan gick vi på sagostund till biblioteket, där fick vi höra om tre sagor och den ena handlade om "Gumman och pannkakan". Barnen tyckte det var roligt och kommenterade att det var rim i sagan. När vi var på biblioteket så passade vi på att låna lite nya böcker, och barnen hittade många spännande böcker att låna.
                                  
 
Idag onsdag har vi haft gymnastik och vi hade en liten motorikbana, kullerbytta, hoppa i rockringar, åla mellan bänkar under madrass, gå balansgång och sedan lekte vi "pomperipossa" där barnen också fick vara "pomperipossa". Vi hade sedan en härlig avslappning till Bach Air.
 
                   
 
Efter dagens lunch så läste vi boken om "Emilia på gymnastik", därefter fick barnen rita sig själv och något som vi gjort på gympan som de tyckte var roligt.
                    


Kommentarer
Anonym

Jätte fina bilder på barnen! Verkligen kanon att ni har en blogg, så man kan titta på bilderna och prata om det tillsammans med barnet hemma.

2012-11-22 @ 13:02:29


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

prastgardenryssby.blogg.se

Hejsan! I denna bloggen kommer vi pedagoger på Prästgårdens förskola att dela med oss vad som händer ute hos oss i Ryssby. Välkomna!

RSS 2.0