Torsdag och fredag V.46

      Hejsan igår torsdag skulle Arken gå till Hembygdsparken men istället firade vi en flicka som fyllt 2 år. Sedan gick vi till återvinningen där barnen fick sortera mjölkkartonger och dylikt. Sedan tog vi en promenad förbi Brandstationen och såg Ryssby`s brandbil.
Duvans barn gick till Camilla på kyrkans barntimme där Camilla berättade om "Paradiset". Sedan fick barnen ta med sig hem sina olika alster från utställningen.
 
Idag fredag har vi alla lekt tillsammans på avd. Arken. Först började vi med dagens aktivitet "Nalle rockar loss" och då tog vi fram våra 2 små gitarrer som barnen "rockade loss" med. Sedan blev det god fruktstund med banan och päron.
 
                                        
 
Därefter så gick vi ut och idag var det både blött och lite kyligt, vantar och mössa åkte på. Några barn grävde i sandlådan och några gick till rutchkanan. Efter en stund tog vi fram vår lärplatta där fick barnen titta och lyssna på olika fåglar som barnen ville höra, Blåmes, Rödhake, Fiskmås, Gröngöling sedan ville barnen höra Ormvråkens läte. Man kan lyssna på olika fågelläten (parningsljud och varningsljud).
 
                                                         
 
Helgens tips, ladda ner Appen Krax så kan ni lyssna på fåglarna tillsammans med era barn hemma.
 
Trevlig helg önskar vi er alla.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

prastgardenryssby.blogg.se

Hejsan! I denna bloggen kommer vi pedagoger på Prästgårdens förskola att dela med oss vad som händer ute hos oss i Ryssby. Välkomna!

RSS 2.0