Måndag, tisdag och onsdag

  Hejsan!
 
Nu har det blivt uppehåll i några dagar men här kommer lite ny information om vad som händer på Prästgårdens Förskola i Ryssby.
 
Aktiviteter på avdelningen Arken:
 
Måndag har vi varit ute och lekt tillsammans med alla barnen från Duvan och även med Duvans personal, då Arkens personal har haft planering och utvärdering.
 
Under tisdagen började ett nytt barn att skolas in på arkens avdelning och då hälsa vi den nya familjen Välkomna.
Vi hade då en liten sångstund inne på vår blåa matta med en hemlig påse i påsen gömdes det både hårda och mjuka saker. Sen var vi ute och lekte på gården.
 
Idag har Arken gjort en fin pumpa av hönsnät, tapetklister och papper. Den kommer vi senare att sätta i vår öppna braskamin men först måste vi måla pumpan i orange fin färg tillsammans med barnen.
 
 
Här limmar barnen på tapetklister
 
Nu är det bara lite orange färg som fattas.
 
 
Aktiviteter på avdelningen Duvan:
 
Måndag så lekte vi tillsammans med Arkens barn och med våra fröknar från Duvan. Det var väldigt blött ute men det fungera ändå.
 
Under tisdagen hade vi lite olika aktiviteter då några barn var uppe och badade i skolans bassäng tillsammans med Maria och vår vikarie Hanna K.
De barn som var kvar på förskolan gick upp till biblioteket och lånade nya böcker och sedan smög de över till sagostunden. Där berättades lite olika sagor som, "Sagan om pannkakan" och  "Bortbytingen" mfl.
 
 
På biblioteket kan man sitta ner och läsa en bra bok.
 
Idag har Duvan varit upp på skolan och haft gymnastik. När man har gympa så är det bra att värma upp innan, då fungera det bra att springa runt i den stora gymnastiksalen men man måste springa på ett långt led bakom fröken. Under uppvärmningen så sprang vi till "Jag vill röra på min kropp" och "När jag gick på stan".
 
Sedan hade vi lite motorik övningar som att krypa genom vår blåa tunnel, rulla på en matta och bära rispåsarna på olika sätt, huvud axel, ryggslut mage m.m.
Som avslutning körde vi springråttorna som barnen tycker var roligt. Efter att man haft gymnastik få man gå och duscha och byta om.
 
Krypa genom tunneln.
 
Ha en fortsatt bra Onsdag!!
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

prastgardenryssby.blogg.se

Hejsan! I denna bloggen kommer vi pedagoger på Prästgårdens förskola att dela med oss vad som händer ute hos oss i Ryssby. Välkomna!

RSS 2.0