Måndag, tisdag och onsdag V.51 Duvan

                I måndags pyntade vi vår julgran med vackra röda kulor och glitter. Sedan provdansade vi runt granen tills svetten lackade om oss, det var roligt tyckte barnen och speciellt när vi avlslutade med långdans. Innan maten hade vi den näst sista julberättelsen då "herdarna" kom och hälsade på jesusbarnet. Sedan gick vi ut och lekte i snön, den som finns kvar ute.
 
        
 
På tisdagen gjorde vi mera julpyssel, Maria gjorde cernitlera-tomtar och julkort, några gjorde färdigt pepparkakor, julburkar och julhjärtan. Innan maten hade vi den sista delen av julberättelsen då de "tre vise männen" kom. De hade med sig tre olika gåvor till jesusbarnet. Välkomna in och titta i vår öppna spis på vår julkrubba.
 
5-åringarna fick sy en julstrumpa på Mia`s symaskin och barnen fick "gasa" medans Mia styrde.
 
                                                           
 
I dag onsdag hade vi julfest då blev det julbord, tomte och julklappar. På morgonen när barnen satt och åt frukost kom det en tomte och smög förbi utanför fönstret och vinkade till barnen. Detta var det några barn som senare återberättade under frukosten, att tomten vinkade utanför fönstret!!!
 
Sedan samlades alla barnen vid den öppna spisen och i väntan på Tomten sjöng vi julsånger.
 
                 
 
                
 
Efter att vi fått öppna julklapparna så fick vi börja leka med våra saker och det verkade vara uppskattat av barnen. Sedan åt vi ett jättegott julbord som vår kock Hanna hade lagat.
 
                
 
                                            
 
                                    Efter julmaten då var det gott med clementiner!! Mums!
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

prastgardenryssby.blogg.se

Hejsan! I denna bloggen kommer vi pedagoger på Prästgårdens förskola att dela med oss vad som händer ute hos oss i Ryssby. Välkomna!

RSS 2.0