Måndag Tisdag Onsdag Duvan V.6

 Måndagen : Duvans personal planering. Utelek med Arkens avd. pulkaåkning i backen, några barn gjorde en snölykta och några lekte i vår båt. Efter lunch hade Gunilla 5 års-grupp, denna vecka fortsätter vi med siffror. Med knappar fick de lägga siffran fem, de fick sortera färger efter form och storlek. De pratade också om att alla barn är fem år. Denna dag firade vi också att det var pannkakans dag. Åh vilka goda pannkakor vår kock Hanna bjöd oss på!

          

                                                         +

 

Vi hade också invigning av våra nya jättefina toaletter som vår "Glada snickare" har fixat tillsammans med

duktiga hantlangare på vår förskola.

 

                                   

 

                                  

 

Tisdagen : Mia bakade semlor med barnen. De äldsta barnen fick göra degen, mäta och räkna hur mycket av ingredienser som man måste ha i degen, bra vardagsmatematik! Sedan fick vi vänta en stund på att degen skulle jäsa och bli dubbelt så stor. Sedan fick alla barn hjälpa till att rulla små semle-bullar. Efter lunch så bjöds alla barnen på semlor för att fira fettisdagen!

 

        

                                                       

 

Gunilla och Maria gick till simhallen med 4 barn, Maria hade lite olika vattenövningar med barnen därefter fri lek i vattnet sedan avslutade de med att basta.

                                                 

 

 Onsdagen Idag var det flaggan ut för vår äldste kille som fyller år.  Vi sjöng och hurrade, tände 6 ljus i ljuståget, sedan bjöds alla barn på fruktsallad och glass. Därefter gick vi ner till Arken och var med på Himmelbitar, och där var det en kille som heter Olle som berättade ….(se på Arkens plan.)

 

 

Efter lunch dags för dagens 5års-aktivitet med Gunilla, de fick måla ett hand- hjärta för imorgon är det alla hjärtans dag.

 

 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

prastgardenryssby.blogg.se

Hejsan! I denna bloggen kommer vi pedagoger på Prästgårdens förskola att dela med oss vad som händer ute hos oss i Ryssby. Välkomna!

RSS 2.0