Måndag Tisdag Onsdag V.6 Duvan

 Måndagen : Arkens personal planering. Vi lekte lekar på gården, Björnen sover och Bro bro och breja tillsammans med  Arkens avd. Gunilla och några barn "klädde" av bocken granriset  för nu är ju glada julen verkligen slut!! Barnen var jätteduktiga och hjälpte till med att städa upp allt granris som de sedan la i skottkärror och fraktade bort.

 

                               

  Efter lunch hade Mia 5 års-grupp, denna vecka fortsätter vi med siffror. Barnen fick skriva siffran 4 och även färglägga former.

 

Tisdagen : Vi gick på sagostund till skolan , och vi fick lyssna på tre spännande sagor.” Prinsessan och grodan, Trollet som var så ensam och ville hitta en kompis, och den sista sagan handlade om en Jätte som var jättehungrig”.  Dramapedagogen från sagomuseet berättade sagorna med stor inlevelse och dramatiserade berättelsen inför barnen. Barnen gillade sagorna.  Efter lunch så fick barnen ett aktiviteskort där man ska samarbeta med en kompis. De olika aktivitetskorten är en bild på tex. spela spel, pussla, leka med bilarna, leka doktor m.m. Detta tyckte barnen var roligt, nytt och spännande att få titta på kortet vad man skulle göra tillsammans med en kompis som man kanske inte alltid brukar leka med!

 

                                        

 

Onsdagen :  Idag gick vi på gymnastik, Gunilla hade planerat, och vi började med uppvärmning ”Komigång-sång”  till härlig musik som vi gjorde olika rörelser till. Därefter fick vi ha ärtpåsar på huvudet och balansera med (även nacken, magen, ryggen, tårna), det var inte så jättelätt att balansera! Sedan samarbetsövningar, två kompisar tex. knä mot knä, rumpa mot rumpa, mage mot mage m.m. Sedan avslutade vi gympa-passet med en lek, Kungens söner. Vi frågade barnen vad som var roligast på gympan och det var lite olika svar, några tycte balansera med ärtpåsarna, nårgra tyckte uppvärmningen, och några tyckte Kungens söner och nån sa avslappningen. Vi tycker det är viktigt att barnen får berätta vad de tycker om gymnastiken, att de får sätta ord på sina tankar.

 

                         

 

När vi kom hem från gympan passade flera barn på att åka pulka i pulkabacken, äntligen har det blivit vinter igen. Hurra!

 

 Efter lunch läste Mia sagan om Mamma Mu och kråkan, därefter ritade alla barn teckningar.  

Härliga vinterhälsningar från oss på Duvan



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

prastgardenryssby.blogg.se

Hejsan! I denna bloggen kommer vi pedagoger på Prästgårdens förskola att dela med oss vad som händer ute hos oss i Ryssby. Välkomna!

RSS 2.0