Tors och fre vecka 6 Arken och Duvan

 
Hej!
 
Arken:
 
Igår torsdag hade vi först lite "frilek" och sen fick alla barnen städa, efter vid städat färdigt gick vi in till kuddrummet och hade en kort samling med "Tumme röd och tumme blå" och sen lite frukt. Vi gick sen ut för att leka "Björnen sover" Det tyckte barnen var roligt och nästan alla ville vara björn. Barnen tyckte att det roligaste var att bli jagad.
 
Efter maten när några barn var vakna så tog vi fram lite vatten och karamellfärg (grundfärgerna)barnen tyckte att det var spännande att se vad som sen hände med färgen och fick själva välja vilken färg de ville ha. Vattnet finns uppe på öppna spisen.
 
Duvan:
 
Igår var barnen iväg på kyrkans barntimme och där uppe fick barnen göra varsin semla, som de sen fick med sig hem. De fick också veta att på tisdag är det "fettisdag".
 
Fredag, gemensamt:
 
Idag har vi alla varit tillsammans nere på avd. Arken och vi började dagen med "Fruksostbuffé" detta var både spännande och nytt för endel barn. Det bjöds på fil, olika flingor och ägg. Sen vid bordet fanns det smörgås med pålägg och mjölk/vatten.
 
 
 
   
 
Alla 5-åringarna har varit iväg uppe på skolan och träffat de andra 5-åringarna från andra förskolan och några barn från skolan där lekte de med en stor fallskärm, att gå till skolan är en helt ny rolig värld för barnen.
 
De andra barnen som var kvar på förskolan hade samlingen "De fem små påsarna" där fick barnen dra en lott där det stog ett namn på och den fick välja en påse eller låda, det var blandat mellan musik och olika ramsor mycket mattematik.
 
 
 
   
 
 
Hoppas att alla får en skön och trevlig helg!
 
Hälsningar personalen!
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

prastgardenryssby.blogg.se

Hejsan! I denna bloggen kommer vi pedagoger på Prästgårdens förskola att dela med oss vad som händer ute hos oss i Ryssby. Välkomna!

RSS 2.0