Tors och fre vecka 4 Arken och Duvan

Igår torsdag hade vi vår sista del på experimentet då vi skulle se vad som hänt med snö-vattnet. Vi tittade, smakade och kände på snö som var första delen på experimentet och sen tittade, smakade och kände vi på den smälta snön som blev vatten och sist kände vi på den kalla isen som blev under natten.
 
 
 
Vi pratade med barnen om is och vad man kan göra med is som att åka skriskor och sen berättade vi hur det kan bli is.
 
 
Efter vi tittat på vårt experiment så gick vi ut till skötborden där vi lagt ett stort papper på golvet som vi målat ett träd på detta skulle bli Arkens stora vinterträd. Vi använde lim och bomullstussar (snö) sist strödde vi på vanligt strösocker som blev frost på trädet.
 
 
 
 
 
Arkens vinterträd kan man se inne i lekrummet vid bil-mattan. Välkomna in!
 
Efter vi gjort färdigt vårt vinterträd så gick vi in till hopprummet och tittade på vinterfilmer, vi såg "Jasper pingvin" och "Pettsson och Findus och raketjakten"
 
 
 
Duvan: Igår torsdag var vi uppe på kyrkans barntimme och där målade vi maskar som man kan ha på maskerad.
 
Idag (fredag) har fem åringarna varit uppe i skolan på motorikgrupp där de träffade de andra barnen från den andra förskolan. De hade lite olika motorikövningar sedan lekte vi en lek "kom alla mina kycklingar". Barnen tyckte det var roligt att träffa de andra barnen som de sedan ska gå tillsammans med i förskoleklassen till hösten.
 
Fredag gemensamt: Vi skulle gått ut till den stora trädgården men det var för kallt så vi hade istället picknick uppe på Duvan där vi drack varm choklad och åt fruktspett medan Louise läste bok. Mysigt.
 
 
 
 
 
Hoppas att alla får en bra och skön helg!
På måndag är det stängt.
 
Mvh Perosnalen på Prästgårdens Förskola.
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

prastgardenryssby.blogg.se

Hejsan! I denna bloggen kommer vi pedagoger på Prästgårdens förskola att dela med oss vad som händer ute hos oss i Ryssby. Välkomna!

RSS 2.0