Mån, tis, och onsdag v 12 Arken

 
Hejsan!
 
Nu har snart hela vecka 12 också snöat förbi.
 
I måndags var vi i skogen och lekte och åt grillad korv och potatismos, det blåste kallt men vi hade turen att varma oss vid brasan.
På eftermiddagen fick barnen på Arken bestämma om de ville vara kvar på förskolan eller om de ville följa med upp till Västanå och sjunga för de äldre.
 
I tisdags gjorde vi påskägg då barnen fick sätta fast en näpp på ett frigolitägg och sen fick varje barn välja vilken färg de ville ha och vilket glitter de ville "strössla" över sitt ägg.
 
 
Dessa skönheter kommer att få pryda era hem i påsk. Barnen tyckte det var roligt att måla och glittra, ett enkelt skapande som blev till något roligt.
 
 
 
 
Efter maten så firade vi en pojke som fyllt 3 år Grattis!
 
 
Igår onsdag hade vi gymnastik då vi denna gången var kvar på Arken och hade gympa i vårt kuddrum. Efter att vi hade sjungt vår godmorgonsång började vi gympan som vi slutade den med en riktig favorit " klappa händeran" med Mora träsk. Rörelserna sitter bättre och bättre och fler och fler hänger på.
 
 
"Krypa som myror"
 
 
Klappa händerna till Mora träsk.
 
 
Eftersom upprepande och igenkännande är viktigt för yngre barn försöker vi har ungeför liknande program. Så vi rörde oss till Friskis och Svettis, "Mini-röris". Barnen tyckter det blir roligare för varje gång så det blir en bra träning för hela kroppen. Vi fortsätter med leken "Kom som..." då var vi flaxande fåglar, krypande myror, brummande traktorer och ålande ormar.
 
Efter en rolig stund vilade vi med lite vatten och frukt innan vi gick ut i snön och lekte, åkte pulka, gungade och grävde i snön.
 
Efter lunchen så kom vår nya präst, Anna Hult och hade en liten Bibelberättelse uppe på Duvan det var spännande och roligt.
 
Snart ska vi fortsätta med våra blommpinnar.
 
Ha en bra torsdag!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

prastgardenryssby.blogg.se

Hejsan! I denna bloggen kommer vi pedagoger på Prästgårdens förskola att dela med oss vad som händer ute hos oss i Ryssby. Välkomna!

RSS 2.0