Torsdag och fredag Arken och Duvan V.12

Igår torsdag på Arken gjorde vi klart våra blompinnar som blev en kyckling när resultatet var klart, vi satte dit ögon, hatt och fjädrar. Det blev många fina små kycklingar i olika färger.
 
Duvans avdelning gick till Camilla på kyrkans barntimme och de gick in i kyrkan. Camilla berättade vad de olika rummen heter i kyrkan, vapenrummet, sakristian bl.a. Vi tittade på prästens kläder- det var kläder efter våra högtider, det var väldigt gamla biblar, ett jättegammallt lås, ljusstakar av silver fanns i en låst monter. Barnen var så frågvisa och intresserade!
Lite påskberättelse fick vi också höra av Camilla. Vi tittade på bilder av Jesus på korset och sedan på hur änglarna lyfte bort stenar framför graven. Sen gick vi upp till församlingshemmet och lekte  och åt sedan god frukt. Ute snöade det jättestora snöflingor!
 
Idag fredag så gick femåringarna till skolan för att träffa de andra barnen i motorikgruppen, det var olika stationer som vi gjorde olika övningar i, sedan lekte vi en lek "jaga och ta fast".
 
De andra barnen var kvar på förskolan och lekte innelekar.
 
 
                                Vi önskar alla en trevlig helg


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

prastgardenryssby.blogg.se

Hejsan! I denna bloggen kommer vi pedagoger på Prästgårdens förskola att dela med oss vad som händer ute hos oss i Ryssby. Välkomna!

RSS 2.0