Onsdag Karl-Oskar och Torsdag förskolans dag v 20 Arken

Hejsan alla föräldrar!
 
I onsdags hade vi samling med Karl-Oskar som kom och sjöng med oss, man fick välja en bild som låg på mattan och sen fick man berättade vad det var för djur och vad man kunde sjunga om det djuret. Efteråt åt vi varsin fruktbit och sen lekte vi ute.
 
 
 
 
 
Torsdag Förskolans dag den 16 maj!
 
Idag kom den roliga dagen Förskolan Dag då vi alla skulle åka in till Ljungby och ha friidrott på Lagavallen. Vi började med att åka en stor buss alla tillsammans på förskolan.
 
 
 
 
   
 
 
 
Först när vi kom dit så samlades alla barnen på fotbollsplanen och vi fick lyssna på en pedagog ifrån Älgens förskola som berättade om hur dagen skulle se ut. Vi började med varsin frukt och sen med att springa runt hela fotbollsplanen, stor var den och tillslut kom vi in i mål.
 
Sedan delades vi in i olika grupper och vi barn på Arken blev lag Danmark. Vi började med att springa 60 meter det gick bra och barnen sa " vi sprang superfort" och ja det gjorde vi verkligen!
 
 
Sen gick vi vidare till nästa gren som var höjdhopp och några av arkens barn tyckte det var jätteroligt och hoppade flera gånger några tyckte det var lite svårare och kanske något högt.
 
 
Vår tredje kategori var "stöta kula" kasta ärtpåse i rockringar och på en plastmatta  och där fick man börja med att stå bakom ett snöre och kasta ärtpåsarna det var inte så lätt så någon gång fick man gå fram och försöka kasta i. Man kunde få olika poäng i rockringarna ju längre bort desto mera poäng, 4, 6, 8 och 12 poäng.
 
 
 
Vår sista friidrottsgren var längdhopp det var en svår gren då vi ändå kunde hoppa 50 cm långt vi mätte och krattade så att nästa kompis kunde hoppa.
 
 
     
 
Nu äntligen var det dags för att äta mat, pastasallad med salladsdressing detta var verkligen uppskattat av alla barnen.
 
 
    
 
Nu blev det dags att åter åka buss upp till sagomuseet dit de stora barnen skulle medan vi barn på Arken gick till lekparken bakom gamla torg och lekte med de olika leksakerna som fanns där vi hittade även flera pinnar och fina blommor.
 
 
   
 
 
 
 
Vi avslutade dagen med en god glass i solen.
 
Vi hoppas att ni alla hade en underbar dag och vi hade i alla fall tur med vädret!
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

prastgardenryssby.blogg.se

Hejsan! I denna bloggen kommer vi pedagoger på Prästgårdens förskola att dela med oss vad som händer ute hos oss i Ryssby. Välkomna!

RSS 2.0