Duvan tors v 39 & mån-ons v 40

Hej!
 
Förra torsdagen firade vi en tjej som fyllde 4 år.
 
Grattis!
 
Måndag v 40 hade vi fotografering.
 
Igår, tisdag var sju barn med Gunilla och Louise in till Ljungbergsmuseet. Medans de andra barnen som var kvar gjorde skapande med sina händer som vi ska få se mer av lite senare.
 
 
En del av konsten vi fick titta på. Flickan med den svarta klänningen är det första barn som målades i Sverige. Hon är 1-1,½ år på bilden fast hon ser ut att vara några år äldre. Konstnären som målade flickan hade ingen aning om hur man skulle måla av barn därför ser hon ut att vara lite äldre än vad hon är. Sedan var vi också nere vid ån och tittade på "Ågubben".
 
Efter att vi tittat på fina konstverk som olika konstnärer gjort fick vi själva vara konstnärer.
 
 
Ett av de fina husen som ligger precis utanför Ljungbergsmuseet var vi också och tittade på.
 
 
Vi åt även mat (pastasallad) som vi hade med oss i det lilla caféet som museet hade. Barnen fick även prova att sitta på Sven Ljungbergs fikaplats, där satt han alltid om han skulle fika.
 
 
I väntan på bussen hem igen.
 
 
Vi hade en fantastisk förmiddag på Ljungbergsmuseet.
 
Idag (onsdag) har vi målat ute på staffli.
 
 
Sedan har Anna Hult varit här och pratat med oss om "stilla-pärlan/pärlorna", de där beiga avlånga pärlorna som sitter på  fler ställen i frälsarkransen. Vi fick även låna ett sånt litet armband som passade oss lite bättre än de där lite större som är för vuxna.
 
Ha en fortsatt bra onsdag!
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

prastgardenryssby.blogg.se

Hejsan! I denna bloggen kommer vi pedagoger på Prästgårdens förskola att dela med oss vad som händer ute hos oss i Ryssby. Välkomna!

RSS 2.0