Duvan ons-tor v 12

Hej!
 
I onsdags kom Karin och Anna till oss. De pratade om de tre vita  hemlighetspärlorna i frälsarkransen för oss. Sedan lekte vi lekar ihop.
 
 
Igår ( torsdag ) Kom sagoberättaren Camilla till oss och berättade en saga om Tuvalill ( en liten elva)  och Blåfot ( ett troll ).  Blåfot hette Blåfot för att hans mamma älskade att äta blåbär när Blåfot låg i mammas mage. Hon åt jämt blåbär. Blåfot blev retad av de andra trollen pga. sin  blåa fot. Så han kände sig mycket ensam. En dag träffade Blåfot Tuvalill. Tuvalill undrade varför Blåfot var så ensam och ledsen. Då berättade Blåfot att han blivit retad för sin blåa fot. Tuvalill tyckte inte alls om det och gick därför till de andra trollen och sa hur de såg ut och att de var fula för sin stora mage och för att någon av dem hade glasögon. Då hade de trollet svarat att hon inte kunde hjälpa att hon hade dåliga ögon och inte kunde se utan sina glasögon. Då svarade Tuvalill: Men Blåfot kan inte hjälpa att han har en blå fot heller. Då förstod de andra trollen att de hade varit elaka och bad om förlåtelse till Blåfot och alla blev glada och ville vara vänner med Blåfot.
 
Sedan målade vi våra egna små troll.
 
5-årsgruppen denna veckan arbetade med former.
 
 
Annan matte under veckan med sortering av knappar. I färger, hur många knapphål, mönster, största och minsta.
 
 
Trevlig helg!
 
 
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

prastgardenryssby.blogg.se

Hejsan! I denna bloggen kommer vi pedagoger på Prästgårdens förskola att dela med oss vad som händer ute hos oss i Ryssby. Välkomna!

RSS 2.0